Vuurtje stoken

Het lijkt een nationale hobby: barbecuen. Zodra de temperaturen een beetje hebbelijk zijn, en het weerbeeld droog, stromen Nederlanders en masse naar buiten om hompen vlees op een vuurtje te roosteren. Primitiever kan bijna niet, zou je denken. Het lijkt dan ook dat die voorliefde voor het stoken van een vuurtje en het verorberen van verbrand vlees heel diep zit. Al zouden we ons best doen, dan kunnen we niet méér op onze voorouders lijken!

Ik ben er niet zo’n fan van. Vlees eet ik al niet, de geur van rook staat me niet aan, en verbrand eten staat normaliter niet op mijn menu. Maar het kan best aangenaam zijn om een middag en avond buiten door te brengen met goed gezelschap, lekkere bijgerechten en een glas van het een of ander. Vandaar dat ik me vanavond maar eens bij de meute heb geschaard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.