Grote brand op de Kerkstraat in Huizen

Maandagavond heeft er een grote brand gewoed in een karakteristiek pand met daarin 3 winkels aan de Kerkstraat in Huizen. Daarbij is in ieder geval de bovenverdieping van het hele pand verwoest geraakt. De rest van het pand is in zo’n slechte staat, dat het gestut of gesloopt zal moeten worden. De betrokkenen zijn in overleg hoe verder te gaan. De brand was zo heftig, dat korpsen uit de omgeving waren opgeroepen. Vanmorgen laaide het vuur in het riet onder de pannen opnieuw op, waardoor de brandweer opnieuw moest uitrukken.

Zo’n brand trekt veel publiek. Ik ga niet liegen, grote branden hebben mij altijd getrokken. Maar deze avond was ik aanwezig omdat zo’n brand van belang is voor de gemeenschap, en OpHuizerhoogte dat graag in beeld brengt. En ondanks dat ik op krukken loop en niet zo snel ben, was ik de enige beschikbare fotograaf om de brand vast te leggen.

En dat was heftig. Je kunt natuurlijk niet heel dichtbij parkeren, hoewel het afgezette gebied later tot achter mijn auto kwam. Je moet flinke afstanden afleggen, om alle kanten te kunnen fotograferen. Je loopt in giftige rook, stapt over dikke brandslangen en probeert geen hulpverlener in de weg te lopen. En dat alles op krukken, is zwaar keer factor 10. Door de warmte, rook en inspanning ging ik bijna tegen de vlakte. Gelukkig waren er fantastische vrijwilligers die me hebben opgevangen en geholpen!

Toch kan ik nog ‘genieten’ van mijn foto’s. Een raar woord, maar brand maakt mooie plaatjes.

De rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien

De brand trof ook Sonia Bloemen

Zo’n brand trekt veel publiek

Brand op de bovenverdieping

De vlammen slaan uit het dak

Blussen vanaf een veilige afstand

Met een beetje hulp

Volledige foto

Blussen vanaf de achterkant

Ook het Oude Raadhuisplein was ontruimd

Het is op een van de krapste stukjes Kerkstraat

Vlak na deze foto ging ik bijna tegen de vlakte

Meer foto’s op OpHuizerhoogte

2 gedachten over “Grote brand op de Kerkstraat in Huizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.