Panoramisch uitzicht

Alleen ik, mijn camera’s en heel veel vogels. Duizenden vogels, waaronder verschillende zwermen spreeuwen. Ik ken slechtere manieren om een woensdagavond door te brengen!

Overal kleur

Ik ben verzot op zonsondergangen. Maar deze foto’s bewijzen dat het uur na zonsondergang ook heel mooi kan zijn. Ik kwam een paar minuten nadat de zon onder was gegaan aan op de punt van de Westkade, en de laatste foto is van drie kwartier later. Aan het eind gingen de lichtjes aan en de snaveltjes toe.

Panorama

Meestal is alleen de kant van de zonsondergang boeiend, vooral als er geen wolkje aan de lucht is. Vanavond was de hele horizon prachtig gekleurd! De panoramafoto is een probeersel. Verre van perfect, maar niet slecht voor een panorama van zo’n 240°, opgemaakt uit 13 foto’s. Zie jij waar de ene begint en de ander eindigt? Het originele bestand is ruim 18.000 pixels breed, de foto hieronder is een ruime 4000.

D90

Op een gegeven moment was de batterij van mijn D750 op, en de reserve lag thuis op de lader. Vanaf dat moment ben ik verder gegaan met mijn oude D90, waarvan een collega-fotograaf van de week nog zei “gebruik je die nog??”. Ja. En pas als het echt donker wordt, zie je de ruis van de hogere ISO. Prima tevreden!

Een gedachte over “Panoramisch uitzicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.