Pracht en praal

Ik ben dol op kastelen. Niet alleen kastelen, maar ook kathedralen, kerken, forten, ruïnes, stadhuizen en andere historische gebouwen. Ik hou van de architectuur, de geschiedenis en de sfeer. Een vakantie in een ander land is niet compleet als ik niet minstens één bijzonder gebouw heb bezocht.

Versailles was me echter te veel. Dit is geen chateau meer, maar een palais. De pracht en praal, de overdadigheid, de enorme afstanden. Na een dag Versailles (in 2010) was ik moe, hongerig en bedroefd over de enorme verheffing van een enkeling boven de rest. Je een beetje verheffen moet kunnen, maar als je jezelf een god op aarde acht, dan ben je wat mij betreft de weg redelijk kwijt.

Een gedachte over “Pracht en praal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.