Politiedienst

Een avondje/nacht meedraaien met de politie: zowaar nóg boeiender dan het bezoeken van een oefenavond van de brandweer. Waarom? Omdat je achterin de politieauto alles echt meemaakt; het is niet in scene gezet en je moet continu eerst aan je eigen veiligheid denken.

Tijdens 7 uur heb ik met 3 teams meegereden. Bij aankondiging van mijn avondje bij de politie reageerden veel mensen met “fijne dag heb je uitgekozen!”. ’s Middags was er een heftig incident in Huizen met een man die gewapend over de Gemeenlandslaan liep. ’s Avonds was de schrik nog merkbaar; er waren meer agenten op de been en ik moest een stevig kogelvrij vest aan voordat ik mee mocht.

Het incident leidde wel tot het meest interessante onderdeel van de avond: het bewaken van de PD (= plaats delict), de woning van de verdachte man waar een hennepkwekerij was aangetroffen. Vanaf daar ging het qua spanning neerwaarts met de avond. Een horecarondje in Bussum, met zwaailichten over de A1 naar Weesp voor een verdachte situatie (oké, toch wel een beetje spannend), een rondje Huizen.

De nachtdienst nam me mee naar het Huizerhoogt, waar net een jongen van zijn fiets was getrokken en beroofd. Omdat de agenten direct de aangiften moesten opnemen (waar ik niet bij aanwezig mocht zijn), werd ik overgedragen aan een ander team. Met dit team reed ik door Huizen en gingen we op een paar meldingen van overlast af.

Conclusie? Ik heb enorm veel respect voor de agenten op straat, het werk wat ze doen en de hoeveelheid afkortingen die ze kennen…

Bij de plaats delict

Bij de plaats delict

De politie gaat via het balkon binnen

De politie gaat via het balkon binnen

Even tekenen voor de slotenmaker

Even tekenen voor de slotenmaker

Met zwaailichten op de A1

Met zwaailichten op de A1

Een telefoonfoto in de haast

Een telefoonfoto in de haast

Kluisjes op bureau Naarden

Kluisjes op bureau Naarden

Straatroof op het Huizerhoogt

Straatroof op het Huizerhoogt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.