Over het dorp

Een echt dorp kenmerkt zich over het algemeen door het ontbreken van echte hoogbouw. In Huizen was de eerste hoogbouw de Phohiflat, waarmee je opeens ongekende uitzichten over het dorp kon ervaren.

Nog steeds vind je in Huizen niet heel veel hoge gebouwen. Desondanks zijn er genoeg plekken waar je een mooi uitzicht kunt vinden. Wie ziet waarvandaan deze foto is genomen?

5 gedachten over “Over het dorp

 1. Toen de Phohiflat net afgebouwd was, liepen wij er als ondernemende blaagjes naar binnen om eens met een lift mee te ‘reizen’. 6 hoog was wat zeg.
  Deze foto is uit de buurt van het oude Philips terrein genomen vermoed ik, als ik naar de stand van de toren t.o.v de kerk kijk. De benauwdheid van het huidige dorp verbaasd mij elke keer als ik in Huizen kom. 2,3 keer per jaar.
  Nu weet ik wel dat Nederland ongeveer net zo groot is als Moskou met wat buitenwijken, maar als je terug kijkt naar je jeugd, slaat de overbevolking van NL je wel om het hart.

  • Dat zal een tijd zijn geweest! Bedankt voor je verhaal.

   Ik ervaar het dorp niet benauwder dan toen ik klein was; ik vond het toen ook al vol. Maar goed, toen waren er ook al 42.000 inwoners in Huizen. đŸ˜€

   Het oude Philips-terrein is helaas niet de goede richting! Wil je nog een keer raden?

   • Andere tijden idd, Kon je vanaf de zolder op de Valkenaarstraat, Spakenburg zien liggen. En die vuilnisoven, waar nu die Theetuin gevestigd is. Snap niet dat de mensen die daar zitten, s’avonds geen licht geven (lol).
    Vermoed ergens in de buurt van je ouderlijk huis, ik ben al 25 jaar niet in de buurt geweest, dus er kan van alles bij gebouwd zijn. Ook qua hoogte etc.
    Groeten van uit het moeras in de Wormer.

 2. ik denk dat de foto genomen is ten noorden van de Oude Kerk, maar dan weer oostelijker dan het Oude Philips terrein. Bovenste etage Krachtcentrale?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.