Boegbeeld en mascotte

In het Vogelhospitaal in Naarden huizen regelmatig bijzondere vogels. Zo’n beetje alles wordt er opgevangen, van alledaagse vogels zoals duiven, musjes en ganzen tot minder gangbare vogels zoals fazanten en een aantal exoten. De meeste vogels zijn wilde vogels, maar sommige komen uit een meer huiselijke omgeving.

Zoals dit prachtige rosse ruigpootbuizerdvrouwtje. Zij woonde bij een meneer thuis die een tijdje moest logeren bij justitie. Een vogel moet gevoerd worden, en zo kwam zij bij het vogelhospitaal terecht. Officiëel is de buizerd nog van diezelfde man, dus kan ze niet naar Avifauna of een dierentuin. Uitzetten is ook geen optie, omdat de rosse ruigpootbuizerd niet in Europa voorkomt. Hoe ze hier dan wel komt? Nou, google maar op Buteo Regalis en kijk waarmee Google je zoekopdracht afmaakt…

Op het erf van het hospitaal loopt een heel ander vrouwtje rond. Mekker is een 25 jaar oude reiger, die vrij is om te gaan en te staan waar ze wil. Ze kiest er echter voor om dagelijks de medewerkers van het Vogelhospitaal lastig te vallen voor eten: zo’n maaltje waar je weinig moeite voor hoeft te doen is natuurlijk wel erg aantrekkelijk! Hoewel, weinig moeite… Mekker kan een flinke scene schoppen om aan te geven dat ze wat van je verwacht!

Mekker wil eten!

Mekker wil eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.